nedeľa 4. marca 2018

Sweet Rice, a Little Touch of Heaven





Salut!
 Škola ma znovu zahltila povinnosťami a tak sa hlásim od palacinkového dňa k ďalšiemu a receptu a to na mňamóznu sladkú ryžu. Ja mám na túto dobrotu dve milé spomienky a vlastne aj dôvod prečo mi chutí! Keď sme s rodinou strávili jedno veľmi pekné leto vo Francúzsku boli sme na večeri v malebnej dedinke ktorá bola typická français. Starý domček v ktorom na prízemí a na záhrade bola reštaurácia. Starý elegantný nábytok, vinč okolo, a svetielka na starých vysokých stromoch, a v pozadí hrala príjemná hudba zo 40-tych rokov. No jednoducho romantika! Ale teda hlavne ako dezert som si dala túto sladkú ryžu ktorá bola úúúžasná. A celkovo tú úžasnutú chuť dotváralo aj to pekné prostredie okolo. Ako druhý dôvod prečo ja a sladká ryža sa máme radi, od malička ako som chodila k babičke a ešte do teraz, mi často robila túto pochúťku. A tak tuto v Anglicku keď si ju spravím pripomeniem si francúzsku reštauráciu a ako si pochutnávam u babičky. 
+ Táto verzia sladkej ryže je aj o niečo zdraviša! 
Poďme teda na recept. 

Čo potrebujeme: 
Štvrť šálky Basmati ryže 
Štvrť šálky sójové mlieko 
3 Lyžičky medu 
Kakao 
maliny 



Poďme na to: 
Ryžu si dáme variť s dvoma šálkami vody. Keď ryža už je viac menej uvarená pridáme sójové mlieko a miešame kým ryža nezačne postupne hustnúť, a chytať farbu do krémova. Pridáme 3 veľké lyžičky medu na pridanie sladkej chuti. Keď máme uvarené dáme do taniera, polejeme medom, ozdobíme malinay a posypeme kakaom. 







Dobrú chuť a príjemný zbytok nedele :) 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára